Onze nieuwe productie heet: SOUVENIRS

Kop Souvenirs

Met de vrolijke voorstelling ‘SOUVENIRS’  viert  musicalgroep BOMS het tienjarig jubileum van choreografe Yolanda Germain en muzikaal leider Bert Stoots.

Iedereen heeft er reuze veel zin in!

Alleen.. waar moet deze musical over gaan?

Om daarvoor ideeën op te doen, duiken de makers in het rijke repertoire van het afgelopen BOMS-decennium. Vele teksten, liedjes, en niet te vergeten kledingstukken en rekwisieten worden ontdekt in donkere archieven en vergeten dozen. Pareltjes uit voorstellingen als “Weer Wat Nieuws”, “Een Klein Kunstje”, “Daniels Engelen” en “De Vrouwen van de Breesaap komen opnieuw tot leven. Want eenmaal afgestoft en opgefrist blijken nog heel veel liedjes van vroeger verrassend actueel.

Zou dat voldoende inspiratie bieden? Misschien wel!

Een vervelende ontwikkeling binnen de cultuurpolitiek van IJmuiden gooit helaas al in een vroeg stadium roet in het eten. Nog tijdens de repetitieperiode legt de burgemeester hoogstpersoonlijk alles stil. Er mag niets meer gezongen of gespeeld worden. En de reden is schokkend, voor iedereen.

Houdt BOMS zich aan dit verbod? Hoe gaan ze om met de strenge controles?

Hun vermogen om uitdagingen met creativiteit en optimisme te lijf te gaan wordt meer dan ooit op de proef gesteld. Er wordt het uiterste gevraagd van iedereen bij BOMS, zelfs van hun publiek.

 

En hoe dat afloopt?

Komt dat zien, in SOUVENIRS !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *